POČETNA

O NAMA >>>

AKTIVNOSTI

Kajak kanu klub "Sveti Vid" iz Vida osnovan je prije deset godina s ciljem popularizacije i zaživljavanja ovog sporta u dolini Neretve.

Od osnivanja klub je djelovao kao zasebna cjelina. Kako bi smanjili troškove i ne bi dolazilo do preklapanja djelovanja 2015.godine osnovana je jedinstvena udruga Hrvatsko športsko kulturno društvo NARONA u kojoj je KKK jedna od sekcija.

KKK Sveti Vid djeluje u mjestu Vid, 3 km zapadno od Metkovića (kojem administrativno pripada) na rijeci Norin. Za potrebe članova i gostiju klub ima teretanu u društvenim prostorijama. Jedna od atrakcija mjesta je Arheološki muzej Narona izgrađen In situ na mjestu nekadašnjeg rimskog hrama. Na vrhu brežulja oko kojeg se smjestilo naselje pored crkve Gospe od Snijega nalazi se velebni brončani spomenik Domagojevi strijelci. Odatle se pruža prelijepi panoramski pogled na dolinu Neretve. Na ulazu u mjesto iz pravca Metkovića s lijevu stranu prije mosta nalazi se veliko parkiralište. U neposrednoj blizini Arheološkog muzeja nalazi se i restoran "Đuđa&Mate" koji u svojoj gatronomskoj ponudi nudi jela neretvanske kuhinje poput brudeta od jegulje i žaba i dr. Restoran također nudi i smještajne kapacitete.

Dolina Neretve ima izuzetan potencijal za razvoj ovog sporta, posebno u zimskom periodu zbog blage klime. KKK Sveti Vid prvi je i jeidni takav klub na području doline Neretve.

 

OIB:26226802487

RNO: 0348602

Žiro račun: HR46 2340009 1110757265